avatar-totoro-agencia-comunicacio-mitjans-marketing
23282
post-template-default,single,single-post,postid-23282,single-format-standard,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Per què és, avui, tan necessari causar una bona impressió?

Per què és, avui, tan necessari causar una bona impressió?

Com deia Oscar Wilde, “no hi ha una segona oportunitat per a una primera bona impressió”. Les persones, certament, potser per simple condició humana, tendim a jutjar de bones a primeres tot el que passa al nostre voltant. La primera impressió que ens emportem d’un lloc, una persona, una situació o, fins i tot, un objecte ens empeny a pensar d’una manera o altra i ens condiciona.

Resulta, doncs, que l’afirmació de l’escriptor, poeta i dramaturg Wilde (Dublín, 1854-Paris, 1900) és, avui, més actual que mai. I explicarem per què:

El panorama comunicatiu ha canviat radicalment; noves capçaleres i mitjans de comunicació conviuen amb infinitat de nous canals comunicatius, com les xarxes socials, que són bidireccionals i ofereixen tot tipus de continguts (tuits, posts, stories, tik-tok …) barrejats els uns amb els altres i en un mateix nivell . Notícies contrastades es llegeixen al mateix temps que fake news, anuncis, branded content o simples missatges personals sense cap tipus d’interès públic.

El procés de comunicació clàssic emissor-receptor s’ha desdibuixat i l’opinió pública no només es nodreix de les notícies dels mitjans de comunicació ordenades per temàtiques i seccions, sinó que la transmissió de la informació és molt més àmplia, desorganitzada (múltiples canals) , multi direcció (canvien les fonts) i no contrastada. El lector s’ha transformat per a convertir-se en un “espectador“, que consumeix informació i s’entreté al mateix temps. Hem guanyat molt en immediatesa, transparència i accessibilitat a la informació, sí, però potser al mateix temps hem perdut referències clares i vàlides, que ens permetin estar més i millor informats.

Les empreses necessiten una estratègia comunicativa pròpia, consistent i reconeixible

Davant d’aquesta situació, les marques, les empreses i, fins i tot, les persones competim per fer-nos un forat i destacar. En certa manera, volem que tots sàpiguen el que pensem, fem o diem i volem que, a més, s’emportin una bona impressió.

La comunicació corporativa resulta, per tant, més imprescindible que mai, si volem comunicar de manera efectiva i impactar en l’opinió pública. Els principals objectius de la comunicació i la feina que fan les agències per als seus clients són, directament, projectar una imatge atractiva al públic i al potencial comprador; indirectament, satisfer l’orgull de pertinença dels seus membres i clients i, a llarg termini, millorar les vendes i l’objectiu de negoci. Per aconseguir-ho, cal treballar la comunicació de l’empresa de forma professional, creant una estratègia comunicativa que sigui pròpia, consistent i reconeixible.

Darrere d’una bona campanya de màrqueting que aconsegueixi cridar l’atenció de l’audiència a cop d’efecte i causar una bona impressió, ha d’haver-hi, per tant, un pla de comunicació que acompanyi, que transmeti els veritables valors de l’entitat i ho faci de forma sostinguda en el temps.

A més, també resulta molt necessari tenir en compte tots els canals de comunicació emprats, per unificar el missatge i ser consistent. Només així aconseguirem que la comunicació ens ajudi a millorar la nostra imatge i a obtenir els millors resultats a curt, mitjà i llarg termini.

Des totoro comunicació podem ajudar-te a dissenyar una estratègia de comunicació 360 graus per augmentar la visibilitat de la teva empresa i causar una bona impressió. Vols saber-ne més? Contacta’ns aquí.