23214
post-template-default,single,single-post,postid-23214,single-format-standard,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Les 5 xarxes socials més interessants per a empreses

Les 5 xarxes socials més interessants per a les empreses

Les 5 xarxes socials més interessants per a empreses

Decidir quines xarxes socials són les més adequades a l’hora d’activar el pla de comunicació digital, és la gran pregunta a la qual s’enfronten les empreses que volen millorar la seva presència a Internet. Per això, és important destinar un temps a analitzar què volem extreure d’elles: visibilitat, capacitat de generar contactes empresarials interessants, vendes directes…

Des del blog de totoro comunicació avui analitzem les 5 xarxes socials més interessants per a les empreses. 

1. LinkedIn, generadora de confiança

Tot que li ha costat guanyar-se un lloc en mercats com l’espanyol, on al principi es veia simplement com una eina per a buscar treball o fer connexions laborals, LinkedIn és una xarxa que creix a bon ritme.

És més, si tens una empresa i vols tenir una certa credibilitat i recorregut, has de ser-hi.  Perquè, està demostrat que molta gent, abans de contractar un servei o per exemple comprar en una e-commerce, busca informació sobre l’empresa a aquesta xarxa. I és que, ser present a LinkedIn genera confiança.

També és una xarxa molt potent per a treballar territoris com la comunicació interna o el denominat employer branding, que ajuda a humanitzar l’empresa. A més, ofereix opcions interessants com les realització d’enquestes, vídeos en directe i fins i tot “stories”.

2. Google My Business, posicionament SEO

Creada a l’any 2014 per Google, Google My Business és una eina que permet a les empreses administrar la seva presència al cercador i a Google Maps. Amb ella, pots ajudar els teus clients a trobar el teu negoci i proporcionar tota la informació bàsica de l’empresa com per exemple horaris, ubicacions, preus, opinions de clients, etc..

És, a més, una excel·lent eina per a millorar el posicionament SEO de la teva empresa que, al seu torn, permet mostrar els assoliments aconseguits i les ressenyes de clients satisfets i insatisfets, donant així una gran sensació de transparència.

Una de les novetats més interessants que aporta és l’opció de publicar ofertes especials per als seguidors de l’empresa en aquesta plataforma. A més, la seva eina d’estadístiques t’aporta informació de gran valor com, per exemple, quines paraules clau han utilitzat els usuaris per a arribar fins a la teva fitxa de Google My Business.

3. Facebook, la xarxa amb més seguidors 

És la xarxa social més coneguda pel gran públic, encara que això tampoc vol dir que totes les empreses hagin de ser-hi presents. És summament interessant per a empreses B2C que venen productes com moda, alimentació, restauració, així com per a totes les que venen els seus productes en línia.

Un dels seus punts forts és la seva versatilitat. Permet oferir informació en infinitat de formats. Des de crear post clàssics, emetre vídeos en directe, stories, crear grups per interessos, enquestes i com no?, la seva potent eina publicitària Facebook Ads.

A l’altre banda, el seu punt feble és que si no inverteixes recursos econòmics per “patrocinar” continguts, la visibilitat de les publicacions és pràcticament nul·la, arribant a un percentatge molt baix del total dels teus seguidors…

4. Instagram, el poder de la imatge 

És la xarxa social que més va créixer a Espanya durant l’any passat i, a més, té una comunitat de públic més jove i actiu que el de Facebook. De fet, en els últims temps hi ha hagut un gran èxode d’usuaris de Facebook a Instagram pel seu aire més fresc.

El que més enganxa d’Instagram en l’actualitat és la seva nova eina Reels, que permet fer vídeos creatius en qüestió de segons, les stories i la possibilitat d’emetre vídeos en directe. És una gran opció per a aquelles empreses que ofereixen productes i serveis “bonics” per a mostrar, o que bé volen oferir “inspiració” als usuaris (receptes de cuina, rutines de fitness, classes de ioga, etc.) La seva eina d’anuncis també és molt interessant per a les empreses d’ecommerce.

Això sí, si t’animes, hauràs de publicar imatges de gran qualitat, molt cuidades i que transmetin els valors de marca. I ser capaç de generar stories i reels amb una certa gràcia. També és una xarxa social potent per al sector de la restauració, l’oci, el retail, la cosmètica, el fitness… que, a més, compten amb un públic potencial d’entre 20 i 55 anys.

5. Twitter, inmediatesa i proximitat 

És una xarxa social que “enganxa” i que una gran part de la seva comunitat consulta en les seves denominades estones “mortes” per a posar-se al dia de les últimes notícies, tendències, o de les darreres novetats generades pel seu equip de futbol o grup de música favorita.

Tot i així, es tracta d’una xarxa social que, a causa del seu format i a la immediatesa que exigeix, no interessa a totes les empreses. És summament interessant per empreses dedicades a l’àmbit de la comunicació, companyies generadores de moltes notícies i amb un gran impacte mediàtic, al sector esportiu i cultural, així com els partits polítics, entre altres.

El seu punt més fort es resumeix en què es tracta d’una plataforma de comunicació molt directa, que permet generar una visibilitat i una viralitat immensa, i que ofereix una comunicació propera a l’usuari.

Esperem que el nostre article sobre les 5 xarxes socials per a empreses t’hagi resultat interessant! Necessites assessorament en Social Mèdia? Des de totoro comunicació podem ajudar-te.