avatar-totoro-agencia-comunicacio-mitjans-marketing
23021
post-template-default,single,single-post,postid-23021,single-format-standard,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Com funcionen Google My Business i les ressenyes de Google?

Com funcionen Google My Business i les ressenyes de Google?

Per Anna Alonso

 

Els usuaris cada vegada passem més temps a Internet. Concretament, a Espanya s’estima que estem 5 hores i 18 minuts diaris connectats a Internet a través de qualsevol dispositiu, tal com adverteix l’últim informe elaborat per Hootsuite i We Are Social. Davant d’aquest panorama, les grans plataformes com Google guanyen pes en la nostra presa de decisions.

Des que Google va tancar la seva xarxa social Google+ l’abril del 2019, la gran aposta del gegant és, sens dubte, Google My Business.

Google My Business és la informació de la marca o empresa que busquem a Google i que apareix enquadrada en el marge dret de la pàgina de resultats. Aquesta informació és el que es coneix com “fitxa” de Google My Business i funciona com una eina, mitjançant la qual l’empresa pot ubicar les seves oficines al mapa; publicar actualitzacions, fotos, horaris, serveis, ofertes…; realitzar reserves; gestionar els seus anuncis, i un llarg etcètera.

Una de les funcionalitats més conegudes de Google My Business i que més mal està causant a plataformes com TripAdvisor o Booking són les “estrelles de Google” i les “ressenyes”.

Qualsevol usuari pot deixar a la nostra “fitxa” una ressenya, positiva o negativa, sobre el nostre negoci o servei i puntuar-nos amb les estrelles (amb una valoració d’1 a 5, essent 5 la més alta). Aquestes ressenyes i estrelles són públiques, de manera que tots els usuaris que busquin, per exemple, com arribar a la nostra empresa o quin és el nostre telèfon, veuen quantes estrelles tenim i quina puntuació, i, si fan un clic, també poden llegir totes les ressenyes, preguntes i més informació.

Fitxes automàtiques

Encara que qualsevol marca o empresa amb un simple compte gratuït de Gmail pot crear la seva pròpia fitxa de Google My Business, Google la genera automàticament per a aquells negocis que són molt buscats amb tota la informació de què disposa (nom, adreça, telèfon, logo i fotografies de Street View). Aquestes “fitxes automàtiques” també permeten que qualsevol usuari pugui puntuar l’empresa i/o deixar una ressenya o una pregunta.

De moment, Google no fa negoci amb aquestes ressenyes i els usuaris que naveguen a la fitxa poden ordenar-les com vulguin i veure-les totes o només algunes, però cada vegada resulta més necessari per a les empreses tenir implementada una estratègia de comunicació a Google, que els permeti mantenir una bona puntuació i projectar la millor imatge de si mateixes.

Perquè, com va dir Oscar Wilde: “No hi ha una segona oportunitat per a una primera impressió”. O, potser sí?

En propers articles, analitzarem com crear una fitxa de Google My Business i com eliminar les ressenyes negatives a Google.