avatar-totoro-agencia-comunicacio-mitjans-marketing
23536
post-template-default,single,single-post,postid-23536,single-format-standard,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Com crear un Perfil d’empresa a Google?

Com crear un Perfil d’empresa a Google?

Des que Google va tancar la seva xarxa social Google + a l’abril de 2019, la gran aposta del gegant d’Internet és, sens dubte, Google My Business.

Com explicàvem en el post Com funcionen Google My Business i les ressenyes de Google?, Google My Business és la informació de la marca o empresa que busquem a Google i que apareix enquadrada en el marge dret de la pàgina de resultats. Fins ara, aquesta informació es coneixia com a “Fitxa de Google”, però ara es diu “Perfil d’empresa” i està situada dins de la consola d’administració de Google Workspace (abans G Suite).

El Perfil d’empresa de Google My Business funciona com una eina, mitjançant la qual l’empresa o marca pot publicar qualsevol tipus d’informació: adreça, telèfon, horari, descripció, fotos, serveis, productes, ofertes… i gestionar altres funcionalitats més avançades, com intercanviar missatges amb clients, crear una pàgina web o publicar anuncis a Google (Google Ads).

A través del Perfil d’empresa, els usuaris –que naveguen per Internet– també poden realitzar reserves, puntuar l’empresa amb estrelles (1 al 5) o escriure ressenyes i comentaris. Aquesta és una de les funcionalitats més conegudes de Google My Business i que més mal està causant a plataformes d’opinions, com TripAdvisor o Booking. Les estrelles de Google són públiques i Google no fa negoci amb elles, per la qual cosa tots els usuaris que busquin, per exemple, com arribar a la nostra empresa o quin és el nostre telèfon, veuen quantes estrelles tenim, i, si fan un clic, també poden llegir totes les ressenyes, preguntes i més informació.

Per tot plegat, és fonamental elaborar una estratègia de comunicació per a Google My Business, que ens permeti definir quin serà el nostre posicionament i pla d’acció. No oblidem que els usuaris podran avaluar el nostre servei, per la qual cosa és molt important decidir com respondrem (per exemple, en cas de rebre comentaris negatius) i quina imatge volem projectar.

Crea un Perfil d’empresa en Google My Business en 4 passos

Per a crear un Perfil d’empresa a Google, només és necessari disposar d’un compte gratuït de Google (Gmail) i fer clic a “Crear compte” dins la web de Google My Business. Abans de crear el Perfil i pujar la informació, convé que seguim aquests passos:

  1. Elaborar una descripció curta de l’empresa que expliqui qui som i què fem
  2. Seleccionar fotografies pròpies, que descriguin la nostra activitat i presentin el nostre negoci (oficines –exterior i interior–, productes, serveis, etc.). És preferible publicar 2 bones fotos que 15 males fotos
  3. Postejar actualitzacions i novetats de l’empresa amb una certa regularitat (els posts en la pàgina de resultats de Google desapareixen transcorreguts 7 dies, però es mantenen dins del Perfil)
  4. Definir l’estratègia de resposta als comentaris (Agraïm els comentaris positius? Què els diem als usuaris que ens deixin comentaris negatius?)

Des de la consola d’administració del Perfil podrem designar “usuaris” administradors de la pàgina i atribuir-los permisos, per a poder gestionar les publicacions, missatges amb clients, respostes a ressenyes, etc. En el seu lloc, també podem accedir al Perfil d’empresa sempre des d’un únic correu electrònic (el correu associat al compte de Google), però és preferible designar usuaris, perquè rebin les notificacions.

En el pròxim article, explicarem la regla de les #3C que tot pla de Social Media hauria de complir. No t’ho perdis!