avatar-totoro-agencia-comunicacio-mitjans-marketing
23239
post-template-default,single,single-post,postid-23239,single-format-standard,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

6 claus per fer una bona nota de premsa

6 claus per fer una bona nota de premsa

Cada vegada són més les agències de comunicació i les empreses que llancen notes de premsa als mitjans de comunicació per informar-los sobre una novetat o notícia corporativa. El seu objectiu és aparèixer als mitjans i convertir-se en notícia, però la realitat és que els periodistes reben tantes notes de premsa al dia, que només veuen una petita part de totes les notes que els arriben. 

Davant d’aquesta situació, convé assegurar molt bé el contingut i la forma de la nostra nota de premsa abans d’enviar-la, si no volem que vagi directament a les escombraries del correu electrònic.

A continuació, expliquem algunes de les claus i idees per fer una bona nota de premsa:

1. El tema

Una nota de premsa no és un anunci publicitari ni un redaccional (reportatge o article pagat), sinó una eina de comunicació amb els mitjans i els periodistes per anunciar un fet noticiable, rellevant i d’interès públic. Les notes, per tant, s’han de reservar per als temes que realment són notícia i no poden servir únicament als interessos de l’empresa. Quan haguem enviat la nota, també és important que estiguem accessibles i disponibles pels periodistes per a més informació.

2. La redacció

El com ho diem és tan important com el què diem. Els periodistes disposen de molt poc temps i necessiten entendre molt ràpidament el que els estem explicant. Hem d’assegurar que el títol, subtítol i primer paràgraf de la nostra nota contenen les idees principals de la notícia que volem transmetre i que desenvolupem en el cos de la nota. A la part final, s’acostuma a incloure la definició corporativa o boiler de l’empresa (una petita descripció de la companyia, sempre la mateixa en totes les notes).

3. L’estil

L’estil de la redacció és un altre element clau. Les notes de premsa han d’estar redactades amb un estil periodístic, però això no vol dir “fer de periodistes”. La nota l’envia l’empresa i la notícia la redacta el periodista. És molt recomanable utilitzar un to neutre, amb frases simples i enunciatives (subjecte i predicat) i forma personal.

4. Les dades

Des de sempre, els periodistes tenen la fama d’adorar les xifres i les dades i és important que les notes de premsa aportin totes les dades relatives a la notícia possible. Així, si parlem de resultats econòmics, no s’entendria que no donéssim informació sobre les xifres de negoci, el nombre de treballadors o els països on opera la nostra companyia.

5. La fotografia

Com diu la dita, una imatge val més que mil paraules. És important enviar les notes de premsa sempre amb una fotografia adjunta (separada de el text) i amb bona resolució. Segons el tema que estiguem comunicant, convindrà enviar més d’una fotografia (per exemple, en el cas de les notes de premsa de producte o moda); en aquest cas, també podem afegir enllaç a una carpeta d’imatges, perquè els periodistes escullin les que més els convinguin.

6. La base de dades

Finalment, la base de dades és, juntament amb el tema, un dels factors més importants per tenir èxit en l’enviament d’una nota de premsa. Hi ha diverses empreses que ofereixen bases de dades de periodistes per fer enviaments, però res millor que intentar seguir diàriament l’actualitat informativa i poder disposar de bases de dades elaborades de manera manual i segmentades.