avatar-totoro-agencia-comunicacio-mitjans-marketing
23372
post-template-default,single,single-post,postid-23372,single-format-standard,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

4 tips per millorar el posicionament SEO dels vídeos a Youtube

SEO vídeos

4 tips per millorar el posicionament SEO dels vídeos a Youtube

El consum de continguts de vídeo a través dels dispositius mòbils no para de créixer. Els mesos de confinament i els canvis econòmics, socials i culturals, han donat pas al fet que el consum de vídeos en línia s’hagi multiplicat per quatre, segons l’Informe Digital 2021’ elaborat per Hootsuite i We Are Social que apunta també que, de mitja, una persona dedica al dia 43 minuts para veure vídeos a Internet.

Per aquest motiu generar contingut en format de vídeo s’ha convertit en una de les principals tendències de les grans i petites marques. Però, més enllà d’oferir un contingut capaç de cridar i mantenir l’atenció dels espectadors, és necessari treballar una petita estratègia SEO que ajudi a posicionar-lo als motors de cerca i, en conseqüència, atraure a més persones que puguin estar interessades en la temàtica del nostre contingut. És l’anomenat SEO per a vídeos

Què és el SEO per a vídeos?

El SEO per a vídeos és el conjunt de tècniques que utilitzarem per intentar millorar el posicionament orgànic dels vídeos a Youtube.  Youtube és el segon motor de cerca més utilitzat a Internet, després de Google, i té les seves pròpies regles, paraules clau o intencions de cerca. 

Així, les cerques que es generen a YouTube tenen, en general, una intenció diferent que les que es fan a Google, que passen de ser transaccionals a instruccionals. I és que, per exemple, els usuaris de YouTube no voldran saber on comprar un pastís de poma  sinó veure un vídeo de receptes per a preparar un pastís de poma de manera fàcil i ràpida. 

El SEO per a vídeos és una disciplina especialitzada, i no consisteix únicament a intercanviar les paraules clau de Google a YouTube. A continuació us parlem de 4 pràctiques imprescindibles per a millorar el posicionament SEO dels vídeos a Youtube. 

4  tips imprescindibles de SEO per a vídeos

1.  El títol del vídeo sempre ha de reflectir el seu contingut

Hem de tenir en compte que la gent clicarà en aquell vídeo que encaixi amb el que estan buscant. Per exemple, “Com fer un pastís de poma sense gluten”. Per tant, és important que abans de pujar un vídeo fem una cerca de paraules claus i redactem un bon text per a les etiquetes de títol que expliqui quin contingut es trobarà l’usuari si clica al nostre vídeo. A més, Google ens penalitzarà si intentem col·locar paraules clau que enganyen la gent perquè vegin el teu vídeo etiquetant-lo amb paraules clau irrellevants.

2. Crear miniatures de vídeo (thumbnails) atractives

Una imatge val més que mil paraules. I és que els usuaris clicaran sobre aquella miniatura de vídeo que els hi sembli més atractiva. Si no tenim temps de crear una miniatura, YouTube triarà una imatge per al vídeo per defecte que, a vegades, no pot ser la més maca o explicativa, a més de reflectir una imatge poc professional. L’app de YouTube Studio pot ajudar-nos a fer miniatures: ens permet triar 3 opcions del vídeo o fer-ho un mateix. Es important que creem les miniatures més rellevants per al tema i tan atractives com sigui possible.

3. Transcriure els vídeos

Sempre que puguem, transcriurem els vídeos. És, sense cap mena de dubte, l’ingredient estrella per a potenciar el SEO d’un vídeo. Les transcripcions són el text que apareix en els subtítols tancats de YouTube; també poden aparèixer en els comentaris de sota del vídeo. Ens durà una mica de temps però els beneficis de transcriure els vídeos son múltiples. Més enllà d’aconseguir que Google rastregi el text per al posicionament SEO, permetrà a la gent que té problemes d’audició seguir el contingut dels teus vídeos.

4. Descripció contextual del vídeo

La descripció dels vídeos a YouTube funciona com les metadescripcions de les diferents pàgines d’una web. Ha de ser relativament curta, anar directa al gra i, com no?, incloure algunes paraules clau. Per això, és important dedicar un temps a omplir aquest camp, mai saturant-lo de paraules clau i sense enganyar la gent amb descripcions falses. Google podria penalitzar-nos si ho fem!