avatar-totoro-agencia-comunicacio-mitjans-marketing
23273
post-template-default,single,single-post,postid-23273,single-format-standard,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Employee branding, convertir als treballadors en ambaixadors de marca de l’empresa

Employee branding

Employee branding, convertir als treballadors en ambaixadors de marca de l’empresa

El contingut d’una marca o empresa té un engagement fins a 8 vegades superior quan és compartit pels treballadors en les seves xarxes socials, que a través dels canals socials corporatius.

És lògic. Els usuaris confien més en les persones que en les marques i reaccionen millor a les recomanacions realitzades per contactes, amics o familiars que a les quals fa una empresa.

Al mateix temps, involucrar als treballadors de les empreses en la comunicació s’ha fet més necessari en el temps actual de pandèmia, per a fer front a la desconnexió i fins i tot l’apatia i distància laboral que pot generar el teletreball i la falta de connexió física amb l’equip.

Una situació que ha propiciat que, més que mai, el concepte d’employee branding prengui més força, si és possible, en el panorama empresarial.

Què és l’employee branding?

L’employee branding és un procés mitjançant el qual les empreses treballen perquè els seus empleats interioritzin la seva filosofia, la comparteixin i se sentin motivats per a projectar-la portes cap a fora de l’organització, convertint-se en ambaixadors de la pròpia empresa, en camps com el de les xarxes socials.

A continuació, us expliquem 5 senzills però ferms passos que poden donar les empreses per a convertir als seus empleats en autèntics ambaixadors de la seva marca.

5 passes per triomfar en l’estratègia d’employer branding

1- Cuidar els empleats. Ningú parlarà bé d’un servei o d’una empresa que no compleixi amb les seves expectatives. El primer pas per a garantir que els treballadors parlin bé de la seva empresa és que aquesta mostri interès pels empleats i garanteixi que es troben bé treballant en ella. Per a aconseguir transmetre aquest sentiment de pertinença a l’empresa, també és crucial que els càrrecs directius de la companyia eduquin, en la mesura del possible, el seu equip en el coneixement de la marca i ho facin amb una certa passió.

2- Definir els valors diferencials. Tots els empleats han de saber exactament quins valors posicionen la seva companyia i en què marquen la diferència. Per a aconseguir-ho, és molt útil comptar amb una descripció corporativa ben treballada de l’empresa, que reculli els seus valors, els seus punts diferencials respecte a la competència i, com no? la seva missió. Al mateix temps és indispensable implementar esforços mitjançant polítiques de comunicació interna perquè els professionals s’identifiquin i estiguin alineats amb la major part dels valors de l’organització. En aquest punt, cal destacar que les iniciatives de caràcter social promogudes per l’organització solen ser un dels continguts més compartits pels treballadors en xarxes socials.

3- Involucrar l’equip. A tots ens agrada sentir-nos valorats. Així, és important que les companyies facin partícips els seus equips en la presa d’algunes decisions clau, promoguin la seva participació en esdeveniments i tinguin en compte la seva opinió, amb la finalitat que se sentin part de la companyia i desenvolupin aquest sentiment de pertinença.

4- Visibilitzar l’equip en xarxes socials. Per a aconseguir que els treballadors prenguin la iniciativa i comparteixin les virtuts de la seva empresa, és interessant que aquesta inclogui els assoliments i iniciatives portades a terme pels seus empleats en el pla de continguts de xarxes socials. És interessant reservar alguns dies del calendari per tal de donar visibilitat a les novetats impulsades per l’equip i crear una estratègia que animi als professionals de l’empresa a conversar, compartir i expressar-se en xarxes socials com a empleats vinculats a la marca.

5- Formar els ambaixadors de marca. Per a convertir un equip en el millor ambaixador de marca, també pot ser d’ajuda crear una guia específica d’ús de xarxes socials de la companyia, que els ajudi a aprendre les millors pràctiques. Així mateix, una altra gran opció passa per implementar un programa de formació en xarxes socials a tots els empleats de la companyia, de la mà d’una consultora especialitzada en employer branding i personal branding com, per exemple, be shared.

Des de totoro comunicació creiem que creiem que la comunicació, tant l’externa com la interna, és una eina clau en l’estratègia de negoci i desenvolupament de qualsevol empresa. Vols que t’ajudem? Contacta’ns aquí.