avatar-totoro-agencia-comunicacio-mitjans-marketing
23598
post-template-default,single,single-post,postid-23598,single-format-standard,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Consistència, contingut i constància: la regla de les “3C” en Comunicació

contingut consistencia constancia la regla de les tres C en comunicacio

Consistència, contingut i constància: la regla de les “3C” en Comunicació

Internet s’ha convertit en una font inesgotable d’informació i l’smartphone, en el dispositiu que més consultem al llarg del dia per a comunicar-nos, llegir, entretenir-nos, aprendre nous coneixements i comprar. És tan fàcil accedir a informació, de tota mena i en qualsevol moment, que empreses i marques fan grans esforços per a fer arribar els seus missatges a través dels múltiples canals disponibles: xarxes socials, blogs, emails, mitjans de comunicació, podcasts, etc.

No en va, s’estima que, des que ens aixequem fins que anem a dormir, podem arribar a rebre fins a 6.000 missatges publicitaris, segons un estudi de Neuromedia. Per això, al final del dia tan sols recordem i interioritzem aquells continguts que realment ens han impactat, i que acostumen a ser ben pocs.

Plans de comunicació 360, la regla de les “3C”

Enfront d’aquest panorama de sobreinformació, per a comunicar-se amb èxit i deixar empremta en l’audiència, les empreses han de saber fer Comunicació 360. I això, a grans trets, vol dir tenir en compte tots els canals de comunicació en els quals l’empresa i el seu públic són presents i dissenyar les accions de comunicació de manera global i coordinada per a tots ells.

A més, és imprescindible complir amb la norma de les 3C (consistència, contingut i constància), oferint a l’audiència continguts interessants, d’acord amb els valors de l’empresa i amb una certa regularitat. Des de totoro comunicació, creiem fermament que, en moltes ocasions, menys és més, per la qual cosa és molt important elaborar una estratègia de comunicació basada en la regla de les “3C”.

La consistència s’ha convertit en una qualitat indispensable per a les marques, tant en la seva identitat visual com en la comunicativa. El volum d’impactes que rebem diàriament és tan irresistible que, si no som capaços d’alinear els missatges que donem amb els valors i la identitat de l’empresa i fer-ho de manera atractiva per a atreure l’atenció, serà difícil connectar amb el públic.

Així mateix, el contingut és el rei. I no ho diem nosaltres. Només fa falta veure la infinitat de creadors de contingut que trobem a la xarxa. Des de creadors de receptes keto, a instructors de fitness, professionals dels escacs o de la borsa, passant pels influencers de moda, entre d’altres. Tots generant continguts, de forma gairebé diària, per a nodrir els seus canals d’Instagram, Twitter o TikTok i connectar amb milers d’usuaris.

Ens trobem en una era en la qual el públic busca consumir informació que li aporti algun tipus de valor. Ja sigui entretenir-se, aprendre a cuinar, resoldre un dubte o, simplement, evadir-se de la realitat. Per això, abans de llançar-nos a comunicar, és indispensable reflexionar amb qui volem dialogar, quin objectiu perseguim i què podem oferir-li per a fer-li la vida més fàcil.

Finalment, és temps de ser constants. Que difícil és, però què necessari! Quants perfils d’Instagram o Twitter es donen d’alta al dia i quants sobreviuen al primer any de vida amb una periodicitat i constància acceptable per als usuaris i, en línia, per als algoritmes? Quants blogs van néixer amb un propòsit d’informar i van morir després de publicar 3 posts?

A totoro comunicació, elaborem plans de comunicació i marketing digital 360 que propulsen i augmenten el valor de les empreses.

Vols comunicar seguint la regla de les “3C” i no saps com? A totoro comunicació podem ajudar-te. Pregunta’ns i te n’informarem.